27 Kasım 2018 Salı

Orman (The Woods) - Harlan Coben / kitap yorumu

Bazen doğrulacak gibi oluyorum ama uçurum o kadar dik ki bir türlü dengemi bulamıyor ve tekrar yuvarlanmaya başlıyorum.


Herkese iyi akşamlaaaar ✋
Bugüün yine okurken soluksuz okuduğum, her sayfasında gerim gerim gerildiğim kitap olan Harlan Coben'in Orman romanından bahsedeceğim. Harlan Coben'i okuyanlar bilir, her bir sayfasını atlamadan ve soluksuz bir şekilde okumuş oluyorsunuz; kitabı elinizden bir türlü bırakamıyor, acaba şimdi ne olacak diye düşünüyorsunuz. Yazarın yazmış olduğu eserlerden efsanedir bana göre Orman kitabı.

Konusuna geçelim öyleyse:
Kısa bir özet yapmak gerekirse; yirmi yıl önce dört genç gece yarısı ormanda kamp yapmaya gitmiş, iki kişi ölü bulunmuş fakat diğer ikisindense hala haber alınamamıştır. Haber alınamayan gençlerden biri ana karakterin (Paul Copeland) kız kardeşidir.
Copeland'ın babasının sırları, ölmeden önce oğluna söylemek istediği fakat söyleyemediği şeyle (veya şeylerle) beraber ölmüştür.

Kitapta aynı zamanda entrikalarda var 😁 Entrika olunca kitabı kim sevmez ki? Fakat işin ucunda cinayet olunca olaylar dahada bir güzel oluyor. Gizem ve esrarengizlik Coben'in işi cidden arkadaş! Coben bir kez daha kalemini ustalıkla sergiliyor, bunu görmekteyiz. Orman kitabını okumanızı şiddetleee tavsiye ederim.😀😀 Unutmadan söyleyeyim, Harlan Coben'in seri kitapları vardır fakat bu kitabı seri dışıdır. Gönül rahatlığıyla eğer serisiz okumak isterseniz okuyabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum canlar. Bu arada resim nasıl ama? 😎 Memleketim Kastamonu'da iken çekmiştim. 😁😁😁

Kitapla kalın. 💜

26 Kasım 2018 Pazartesi

Aşk - Elif Şafak / kitap yorumu

''Her hakiki aşk, umulmadık dönüşümlere yol açar. Aşk bir milat demektir. Şayet 'aşktan önce' ve 'aşktan sonra' aynı insan olarak kalmışsak, yeterince sevmemişiz demektir. Birini seviyorsan onun için yapabileceğin en anlamlı şey değişmektir. O kadar çok değişmelisin ki sen, sen olmaktan çıkmalısın!''


Heeeelllloooooo herkeseeee 😍😍😍
Nasılsınız? Biliyorum 1 aydır buralarda yoktum. Özet paylaşamadım fakat bugün 3 kitap birden özet paylaşmak istedim. Belki böyle telafi edebilirim diye 😁😁 O yüzden size lise 1. sınıfta okuduğum (hoca tarafından ayrıca sınavda sorulan 😄😄) kitap olan Elif Şafak'ın Aşk romanı ile karşınızdayım. 😎😎😎

Kitabın konusu:
Öncelikle şunu söyleyim, Elif Şafak hakkında hep eleştiri yapılıyor bilirsiniz belki. Ama bu romanına laf söyletmem çünkü cidden çok iyi bir roman. Şems ve Mevlana'yı o kadar güzel anlatmışki sanki onları ben yaşadım diyebilirim. Romanda öyle bir hava var çünkü. Konusuna gelecek olursak; Amerikalı ve evli bir kadın olan Ella'nın kocası ile problemleri vardır fakat bu problemleri göz ardı etmektedir çocukları için. Bir gün bir yayınevinde kitap eleştirmenliği asistanlığı ile işe başlamıştır ve ilk işi 'Aşk Şeriatı' adlı kitap için rapor hazırlamaktadır. Kitabın yazarı A.Z Zahara'ya kitabı yayınlanması için el yazısı ile postalamıştır. Ella, Zahara hakkında hiçbir şey bilmemektedir ve ikisi mailler yoluyla mesajlaşabilmektedir. A.Z Zahara'nın yazdığı kitabın konusu Şems ve Mevlana'nın ilahi aşkıdır.

Mevlana ve Şems'in arasında güzel bir dostluk ve ilahi bir aşk vardır fakat onların dostluğunu Mevlana'nın çevresindekileri huzursuz etmektedir. İki erkek bu denli nasıl bu kadar yakın olabilir diye düşünmektedirler. Şems'in genelevden kurtardığı eski bir fahişe vardır. (Kimya'yı bilirsiniz😄) Kimya, Şems ve Mevlana'yı deli gibi kıskanmaktadır çünkü Şems'e aşıktır. Mevlana'nın oğlu Alaattin ise Kimya'ya deli gibi aşık olmuştur.

Neysee efenim çok fazla kitabın konusuna devam etmek istemiyorum fakat olaylar böyle gelişiyor. Daha sonrasında Şems ortadan kayboluyor, Mevlana üzülüyor vs vs böyle ilerliyor. Aslında benimde okumayalı bayaa yıllar oldu. İleride tekrar okumak istediğim kitaplardan birisidir bu kitap cidden :)

Eğer bu kitabı okumadıysanız kesinlikle okuyun derim! :D Lakin cidden Şems ve Mevlana kısmına gelindiğinde huzur buluyorum, belki sizde öyle olursunuz. 😂😍😍

Sağlıcıkla vee tabiii kitapla da kalın. 💜💗💞