8 Ağustos 2018 Çarşamba

Beyaz Diş (White Fang) - Jack London / kitap yorumu

🐺 Hayat başka bir hayata bağlıydı. Yiyenler ve yenilenler vardı. 
Bu kanun:''YE YOKSA YENİRSİN'' kanunu idi. 🐺




Arkadaşlar herkese selam. Bugün, Modern Klasikler Dizisi adlı seçimimden çok sevdiğim yazar olan Jack London'un Beyaz Diş romanı ile karşınızdayım. 😉😎

 Adından da anlaşılacağı üzere beyaz ve güzel bir kurt olan Beyaz Diş'in hikayesi anlatılır ve günden güne nasıl vahşileştiği gözler önüne serilir. Annesi dişi kurt ile birlikte mağaradan çıkıp tehlikeli dünyayı ve de avlamayı öğrenen Beyaz Diş için işler ileriki zamanlarda pek te iyi gitmeyecektir. Çünkü annesinin yani "kishe"nin sahipleri gelip onu bulacak ve kampa götüreceklerdir. Annesi ile beraber kampa giden Beyaz Diş iyice sinirlenir ve iç güdüsü ile beraber daha da vahşileşir. Orada ki diğer köpekler ile kavgalara girer, öldürür ve kamp arasında ünü olan bir köpek haline gelir. İlerleyen zamanlarda annesi ile yolları ayrılır ve Beyaz Diş için yaşam bundan sonra başlayacaktır. 

Belgesellerde hep kurtları görür, izleriz ve onlar sürü halinde dolaşır. Beyaz Diş ise hiç sürü halinde dolaşmamış, yalnız kalmıştır hep. Beyaz Diş ilerleyen zamanlarda sahipleri tarafından daha da vahşileştirilecek olup, onu dövüş köpeği yapacaklardır. 
Aslında kitabın özetine gelecek olursak; doğadaki her canlı vahşi bile olsa onların da sevgiye ihtiyaçları vardır ve onlara vahşiliği öğretmek yerine, sevgiyi de öğretmek gerekir. 

Kitabın konusu bu kadar 😊😊 karakterler hakkında bilgi vermek istemedim çünkü çok fazla anlatmaktan korktum 😂 Çocuklar da Beyaz Diş'i okuyabilir. Onlar için daha sade dil ile çevrilip basılmış olanları mevcut ve özellikle çocuklar için iyi bir başlangıç romanı olabileceğini düşünüyorum.

Herkese bol okumalı ve keyifli günler dilerim. 🐺🐺🐺🐺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder