25 Ağustos 2018 Cumartesi

Trendeki Kız (The Girl On The Train) - Paula Hawkins / kitap yorumu

"Hayat bir paragraf değildir ve ölüm de bir parantez."
"Ama olur böyle, değil mi, birini tanıdığını düşünüyorsun ve sonra..."
"Trenin geldiğini duyabiliyordum; ritmini ezbere biliyordum."




Arkadaşlar herkese selaaam 😎 Nasılsınıız?
Bugün okurken aslında sonunu tahmin ettiğim fakat sıkılmadığım kitap olan Trendeki Kız romanı ile karşınızdayım. 😏
Bu kitabın olay örgüsü belki size basit gelebilir. Çevremde bunu çok sık duyduğum için söylüyorum fakat kitap okutturuyor arkadaş. Yani gelipte 'amaaan bilindik şeyler işte' diye yaparak gelmeyin. :D

Kitap hakkında yorumum:
Rachel adlı karakter ile karşılaşıyorsunuz. Rachel işini önceden bırakmış fakat bunu ev arkadaşına söyleyemediği için ve kendine yediremediği için her gün sabah 8 gibi evden çıkıp trene binen, tüm gün farklı yerlerde dolaşan fakat sanki işten dönüyormuş gibi akşamları eve aynı saatte dönen bir karakterdir kendisi. Evet psikolojik sorunları var, içki içiyor, her türlü boka batmış durumda afedersiniz fakat karakteri karakter de yapan bu bence. Kaybettikçe içtim ve içtikçe kaybettim. Rachel'in bu sözünü hala hiç unutmam. 😄 Neyse evet ama her kadına bunu yapan genelde bir erkek vardır derler ya, aynen öyle. Eski kocası yüzünden bu halde çünkü onu başka bir kadın ile aldatan ve üstüne üstlük çocukları olan; Rachel da git gide daha psikolojik problemler yaşayıp , sürekli her sabah trende yolculuk yapmaya başlıyor; camdan insanları, evleri izlerken gördüğü bir çifti kendine örnek alıyor ve sürekli onları izlemeye başlıyor. O çift onun için bir rol model gibi adeta. Evliliğinin öyle sürmesini istemişti, o çift gibi mutlu olmak istemişti. Neyse gelelim daha sonra olacaklara. Her sabah gene o çifti görmeyi umut ederken kimseyi görmüyor; başka bir sabah sadece kadının kocasını görüyor fakat kadın yok. Bunu merak ediyor ve olayları öğrenmek istiyor ve sürekli araştırmalar yapıyor. Araştırmalar sonrasında kadına olanları, geçmişi ile olan bağlantıları, sorumlu/sorumluluları bir bir bulma yolunda.

Yorumum bu kadar. Güzel bir polisiye için başlangıç olur derim fakat bence polisiyeye bu kitapla başlamayın. Kitabı okuduktan sonra filmini muhakkak izleyin derim; çok güzel filmi cidden.

İyi okumalar dilerim herkese. Bir sonraki yorumda görüşmek üzere... 👋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder